Βιογραφικό


 

Η Ζαλαταριώφ Αναστασία-Ειρήνη είναι Ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ: 5700/13-08-2018). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) με Αρ. Μητρώου 3277.

░Ε░κ░π░α░ί░δ░ε░υ░σ░η░

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2016 με βαθμό 8,15.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη διετή μεταπτυχιακή της εκπαίδευση «Σχολική Ψυχολογία» στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2019 με Άριστα (9,68) έχοντας λάβει δύο υποτροφίες αριστείας κατά τη διάρκεια της φοίτησης της.

Το 2019, ξεκίνησε την εξειδίκευση της στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό & Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη, το οποίο είναι αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία από την European Family Therapy Association (EFTA) και συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), την Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης και Θεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΚΕΨΟ) και την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας. Εκεί, έχει ολοκληρώσει τους δύο βασικούς κύκλους εκπαίδευσης: α. Συστημική σκέψη & Θεραπευτική Πράξη (2 έτη) και β. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θεραπεία Οικογένειας (2 έτη). Σήμερα, συνεχίζει τον επόμενο κύκλο «Εποπτεία Συστημικών Ψυχοθεραπευτών», διάρκειας 2 ετών. Επίσης, από το 2019, σε εβδομαδιαία βάση είναι θεραπευόμενη ομάδας στο ίδιο Ινστιστούτο.

Ακόμη, έχει μετεκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων και προβολικών δοκιμασίων (WISC-V®, C.A.T., T.A.T., Παιδικό Ιχνογράφημα, Fairytale Test).

Στο πλαίσιο διαρκούς επιμόρφωσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και συνέδρια. Μεταξύ αυτών, έχει εκπαιδευτεί στο Γνωσιοσυμπεριφοριστικό δράμα CBD από το κέντρο γνωσιοσυμπεριφοριστικού δράματος Χάρις Καρνέζη, σε προγράμματα ψυχικής υγείας στο Γενικό νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ, έχει παρακολουθήσει προγράμματα e-learning του ΕΚΠΑ στην ειδική αγωγή και στη διαπαιδαγώγηση στη παιδική και εφηβική ηλικία. Ταυτόχρονα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιγνιοθεραπείας & θεραπείας μέσω άμμου.

░Κ░λ░ι░ν░ι░κ░ή░ ░ε░μ░π░ε░ι░ρ░ί░α░

Στο πλαίσιο πρακτικής και εθελοντικής εργασίας έχει απασχοληθεί στο Ιατροπαιδαγωγικό τμήμα στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) στο Αιγάλεω, σε γενικά δημόσια σχολεία της Αττικής όλων των βαθμίδων, στο 1ο ειδικό δημοτικό Δραπετσώνας, στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου και στο Χαμόγελο του παιδιού (Σπίτι του Παιδιού).
Από το 2019, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας όπου παρέχει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Κατά τα έτη 2020-2022, εργάστηκε  σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διενεργώντας προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης στην ομάδα των μαθητών, παρέχοντας συμβουλευτικές συνεδρίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και ατομικές αξιολογήσεις μαθητών. Από το 2022 μέχρι σήμερα, εργάζεται στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γ’Αθήνας) όπου διεξάγει ψυχολογικές και ψυχομετρικές αξιολογήσεις. Παράλληλα, συνεργάζεται με διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια διενεργώντας ομιλίες σε γονείς ή συντονίζοντας ομάδες γονέων & εκπαιδευτικών. Απο τον Οκτώβριο του 2023, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα όπου βλέπει θεραπευόμενους ατομικά ή ομαδικά, ζευγάρια & οικογένειες.

 

 

Σχηματικά:


 

Αναφορικά με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία:

2014-2015

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ψυχολογική & κοινωνική εργασία στο πλαίσιο ενός κοινοτικού φορέα ψυχικής υγείας", ΕΚΕΨΥΕ Αθηνών

2016

Πτυχίο Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

2016-2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική & Εφηβική ηλικία", ΕΚΠΑ

2016-2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ειδική Αγωγή", ΕΚΠΑ

2016-2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

2016-2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων", Νοσοκομείο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ

2017-2019

Μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

2019-2023

Εξειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία, Θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη"

2023-Σήμερα

Εποπτεία Συστημικών Ψυχοθεραπευτών, Θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη"

2023-2024

Παιγνιοθεραπεία: Θεωρητικές προσεγγίσεις, θεραπευτικά εργαλεία και κλινική πράξη, Psychopedia

2024

Sandplay therapy: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και ψυχοθεραπευτική πράξη, Psychopedia

Αναφορικά με την κλινική εμπειρία:

2014-2015

Ψυχολόγος, Ιατροπαιδαγωγικό τμήμα, ΕΚΕΨΥΕ, Αιγάλεω

2016-2017

Ψυχολόγος, Χαμόγελο του Παιδιού (Σπίτι του Παιδιού)

2018-2019

Ψυχολόγος, Παιδοψυχιατρικό τμήμα, Τζάνειο Νοσοκομείο

2018

Ψυχολόγος, Γενικά Δημόσια Σχολεία Αττικής

2019

Ψυχολόγος, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας

2020-2022

Ψυχολόγος, Γενικά Δημόσια Νηπιαγωγεία Αττικής

2019- Σήμερα

Ψυχολόγος, Ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών & ψυχοθεραπείας

2022-Σήμερα

Ψυχολόγος, 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γ' Αθήνας

2023-Σήμερα

Ψυχολόγος, Ιδιωτικό Γραφείο